Uw plan voor jonger uitziende ogen

Uw plan voor jonger uitziende ogen
Anonim
Getty Images Ogen zijn waar de eerste tekenen van veroudering opduiken, maar deze strategieën en behandelingen zullen u gladder maken, fleuren en de-puffen. Ooglift - wat is dat? Bekijk galerij 6 foto's
Image
Image
Getty Images Gebruik al een oogcrème!

"Patiënten vragen me: 'Heb ik er echt een nodig?' en ik vertel ze 'Absoluut', zegt Patricia Wexler, MD, een universitair hoofddocent dermatologie aan de Mount Sinai School of Medicine in New York City. Dit is waarom: "Oogcrèmes zijn getest door een oogarts, dus ze zijn speciaal ontwikkeld voor de dunne huid in dit gebied", zegt ze. Gebruik een formule die retinol of peptiden bevat, die de collageenproductie op gang brengt, waardoor lijnen vervagen, de huid dikker wordt (zodat kringen onder de ogen niet zo donker lijken) en verstevigt om wallen te verminderen. "Zoek naar een die ook sterke antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E of idebenon heeft", zegt Wexler. Deze blokkeren schade door vrije radicalen door de zon en vervuiling, die rimpels en donkere kringen veroorzaakt. (Probeer RoC Multi Correxion oogbehandeling met MMPi-20, $ 24, 99 of Patricia Wexler MD Dermatology Intensieve Retinol oogbehandeling met MMPi-20, $ 35.)

1 van 6
Image
Getty Images Pas het juiste bedrag toe

Oogcrèmes bevatten hoge concentraties rijke vochtinbrengende crèmes, dus als je ze opslaat, vult alle extra verzachtende middelen de huid en kunnen wallen zelfs erger maken. (De ironie!) "Gebruik een druppel ter grootte van een erwt voor elk oog en dep het zachtjes met je ringvinger, die de zachtste aanraking heeft", zegt Kavita Mariwalla, MD, een assistent-professor dermatologie aan de State University of New York, Stony Brook.

2 van 6
Image
Getty Images Beknibbel niet op SPF

"Veel vrouwen slaan zonnebrandcrème rond hun ogen over, omdat het in hen kan migreren en steken", zegt Wexler, een stickler voor SPF 30 of hoger. "Maar als je het 30 minuten voordat je het huis verlaat aanbrengt, wordt het volledig geabsorbeerd, dus zelfs als je zweet of uit de wind scheurt, zal het niet bewegen." Probeer voor een snellere oplossing een zonnebrandcrème (we houden van Kiehl's Ultra Moisturizing Eye Stick SPF 30, $ 20). Trek vervolgens een aantal tinten aan, die als extra pantser tegen UV-schade fungeren. Kies voor omhullende stijlen en zorg ervoor dat het label zegt dat ze 100 procent van de UVA / UVB-stralen blokkeren.

3 van 6
Image
Getty Images Wrijf of schrob nooit

Behandel de zachte huid rond je ogen zoals je je mooiste lingerie zou doen - denk bij het reinigen aan een 'delicate cyclus'. Doe make-up af met een op olie gebaseerde remover (Wexler houdt van Lancôme Bi-Facil Makeup Remover, $ 26), die kleur oplost zonder te trekken, en niet schrobben met een washandje. Hetzelfde geldt voor wrijven in je ogen als je moe bent, zegt dermatoloog Wendy Roberts, MD, de oprichter van de afdeling dermatopathologie van het Loma Linda University Medical Center in Californië. "Dit maakt de haarvaten van de huid ruwer en kan leiden tot donkere kringen of bestaande erger maken."

4 van 6
Image
Getty Images Laat uw ogen controleren

"Je zou verbaasd zijn hoeveel patiënten ik naar de oogarts stuur", zegt Ranella Hirsch, MD, klinisch assistent-professor dermatologie aan de Boston University School of Medicine. "Ze maken zich zorgen over fijne lijntjes rond hun ogen, die vaak worden veroorzaakt door een zichtprobleem waardoor ze scheel kijken." In dat geval is uw eerste stap om een ​​bril of contactlenzen te kopen. "Als je eenmaal stopt met al dat loensen, kun je voorkomen dat de rimpels erger worden", zegt Hirsch.

5 van 6
Image
Met dank aan Publisher Waarom 7 jaar jonger?

Omdat de wetenschap laat zien dat als je alles doet wat je kunt - slimme huidverzorging, gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, weinig stress - je de klok ongeveer zeven jaar terug kunt draaien. Bekijk dit gratis downloadbare boekje, 50 manieren om minder te benadrukken en langer te leven, op 7yearsyounger.com/stressless.

6 van 6 Volgende Hoe kraaienpootjes te verbannen
Image
Advertentie - Lees hieronder verder