Een schot in de jeugd: de waarheid over injectables

Een schot in de jeugd: de waarheid over injectables
Anonim
Getty Images

Op een recent cocktailfeest vergeleken sommige vrouwen die ik net had ontmoet, aantekeningen over hoe fantastisch ze zich op 40-jarige leeftijd voelden. Ik glimlachte en luisterde, totdat de roodharige naast me speels mijn elleboog stootte: "Waarom treuren om onze jaren '30, heb ik gelijk?" Het is een gevoel dat ik graag had geroosterd ... behalve dat ik nog steeds in de dertig ben. Plotseling voelde ik me de laatste van mijn sauvignon blanc achterover en verontschuldigde mezelf. Ik heb geen zin om voor 25 of zelfs 30 te slagen. Maar jeetje, ik wil ook niet over mijn leeftijd heen kijken. En als een oude schoonheidsschrijver, zou ik dat niet moeten doen: Zonnebrandcrème is mijn BFF (ik draag elke dag breedspectrum SPF 30) en ik voel me naakt als ik naar bed ga zonder mijn retinolserum en peptidevullende crème aan te smeren. Toch heb ik een paar voorhoofdplooien die gewoon niet zullen toegeven. Ik had lang vermoed dat ze me ouder lieten lijken - en nu had ik het bewijs, zij het van een aangeschoten vreemdeling zonder filter. Moet ik gewoon mijn linies accepteren of ze aanpakken met een nieuw gevechtsplan?

Image

Veel vrouwen stellen dezelfde vraag, en ze vinden antwoorden aan de zakelijke kant van een naald. Injectables zijn gemakkelijk de meest populaire cosmetische procedures in het land. Meer dan 2, 6 miljoen mensen kregen vorig jaar Botox, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2010. Hyaluronzuurvullers zijn de tweede meest gevraagde, 1, 2 miljoen vorig jaar. Ondertussen zijn veel cosmetische chirurgische procedures (zoals bij face-liften) en niet-chirurgische procedures (dingen zoals chemische peelings en laserhaarverwijdering) plat of omlaag. Dus wie voedt de golf? Vrouwen zoals ik: getrouwde, werkende moeders die, volgens de American Society of Aesthetic Plastic Surgery, er "relaxter" willen uitzien.

Deze cosmetische maatregelen hebben een duidelijke aantrekkingskracht: ze starten een redelijk aantal jaren in minuten op, ze kosten veel minder dan cosmetische chirurgie en ze vereisen vrijwel geen downtime. Voor mij zijn ze echter nog steeds een grote financiële verplichting, en ik besteed al genoeg aan mijn onderhoud van de schoonheid. (Ik zou waarschijnlijk mijn haarkleurdeskundige kunnen vermelden als afhankelijk van mijn belastingaangifte.) Maar misschien is mijn grootste angst dit: zou dat eerste shot een soort gateway-medicijn kunnen zijn? Ik kan me de infomercial voorstellen: mensen die Botox kochten voor kraaienpootjes ... genoten ook van wang- en lipvullers. "We hebben allemaal de overdreven vrouwen gezien - de opgeblazen lippen, de vreemd gevormde wangen, de bevroren gezichten", zegt D'Anne Kleinsmith, MD, een cosmetisch dermatoloog in Bloomfield, MI. "Veel vrouwen vrezen dat deze onnatuurlijk ogende resultaten de norm zijn, maar dat zijn ze niet." Oké, maar wat is precies de norm en zijn de resultaten het waard? Om dat uit te vinden, heb ik top-gecertificeerde artsen uit het hele land onderzocht, met tientallen vrouwen gesproken die de procedures hadden gevolgd en kreeg ik elke studie in handen die ik kon vinden over de tevredenheid. Dus als jij, net als ik, een gezonde, ijdele ijdele vrouw bent die zich afvraagt ​​of je onder de naald gaat, dan is dit je duikgids voor injectables.

Hoe werken injectables?

Er zijn tientallen ruimte-leeftijd klinkende namen voor injectables, maar ze komen in feite neer op twee soorten. Neurotoxinen (bijv. Botox, Dysport en Xeomin) blokkeren zenuwimpulsen zodat gezichtsspieren ontspannen en stoppen met samentrekken, niet langer vouwen veroorzaken. Dermale vullers (inclusief hyaluronzuren zoals Restylane en op calcium gebaseerde vullers zoals Radiesse) behandelen diepere rimpels en plooien en verzakking, wat gebeurt wanneer u collageen onder de huid verliest. Sommigen kunnen ook lippen maken en het gezicht weer vol maken. "Vrouwen die injectables gebruiken, beginnen meestal met spierverslappers om fijne lijntjes in hun 30s te verzachten en gaan indien nodig door met fillers in hun 40s of 50s", zegt Ken Beer, MD, een cosmetisch dermatoloog in West Palm Beach, FL.

Wanneer en of je begint, hangt ook af van het soort rimpels dat je hebt. Lijnen waar je blijvend verdrietig, moe of geïrriteerd uitziet, kunnen echt een injecteerbare interventie verdienen. "Ik zag eruit als Donald Trump, altijd boos", zegt Sandra Kircher *, een 44-jarige zakenvrouw in Hillsborough, NJ, die nu Botox tussen haar wenkbrauwen krijgt. "De lijnen werden steeds dieper, hoewel ik elke dag zonnebrandcrème draag en rijke vochtinbrengende middelen gebruik." Maar er zijn ook goede rimpels. "Kraaienpootjes zijn smile lines en zijn verbonden met geluk en warme gevoelens", zegt Dee A. Glaser, MD, een cosmetisch dermatoloog in St. Louis. "Waarom zou je ze willen wissen?"

Net als de meeste anti-verouderingsbehandelingen, helpt het om eerder op "slechte" lijnen te injecteren, omdat hoe minder gegraveerd ze zijn, hoe minder behandelingen u nodig zult hebben. Zelfs als je in het verleden injecties hebt gekregen en hebt besloten om te stoppen, zul je je waarschijnlijk op een betere plek bevinden dan waar je begon, zegt Paul M. Friedman, MD, een cosmetisch dermatoloog in Houston. Dat komt omdat vulstoffen de huid helpen bij het regenereren van natuurlijk collageen, "en neurotoxines zoals Botox helpen je spieren om te scholen zodat ze minder kreuken." Elizabeth Tanzi, MD, een cosmetisch dermatoloog in Washington, DC, is het ermee eens: "Een vrouw met fijne lijnen zou kunnen proberen wat ik 'baby Botox' noem." Het is een kleinere dosering van het gif dat voorkomt dat rimpels etsen, terwijl er toch voldoende gezichtsbewegingen mogelijk zijn. " Kleinsmith zegt zelfs dat ze patiënten met fijne lijnen heeft gezien die slechts één ronde Botox nodig hadden, geen herhalingen. "Maar meestal zijn ze begin dertig", geeft ze toe. Christina Lowden, een 42-jarige yoga-instructeur in Trinity, FL, miste dat raam. "Toen ik 40 was, kreeg ik Botox om mijn wenkbrauwen te verzachten, maar tegen die tijd waren ze te diep om echt te kunnen werken", zegt ze. Hoewel de Botox, die ze nog steeds krijgt, hielp de vorming van nieuwe rimpels te voorkomen, zorgde Lowden ervoor dat Restylane de oude invulde.

Wanneer je dit optelt, zijn deze procedures een investering. (Zie de grafiek rechts voor prijzen.) Goed nieuws voor uw portemonnee: injectables zijn in prijs gedaald dankzij toegenomen concurrentie van nieuwere merken. En veel van de vrouwen met wie ik sprak, zeiden dat ze met elke injectie meer kilometers kunnen maken, omdat hun resultaten langer duren dan verwacht. (Om te zien hoe lang de meeste injectables duren, zie de grafiek.) "Ik ga maar twee keer per jaar voor Botox - soms kan ik het tot elke zeven maanden opvoeren", zegt Kircher. En Lowden zegt dat haar Restylane ruim een ​​jaar heeft geduurd.

Image

Getty Images

Wat te verwachten wanneer ze injecteren

Technieken en formules verbeteren misschien, maar hey, we hebben het hier nog steeds over naalden, en voor sommigen is minimaal invasief nog steeds invasief. "Het is verbazingwekkend hoeveel de pijngrens varieert van patiënt tot patiënt, " zegt Friedman. Veel van de vrouwen die ik heb geïnterviewd, beschreven Botox-injecties als een irritante kneep en fillers als een dieper "brandend" gevoel. Sherry Wilson, 44, die Juvéderm in haar nasolabiale plooien heeft geïnjecteerd, zegt dat het als een gek prikte, "en ik hoorde een piepend geluid, wat raar was." Ondanks dat ze lichtelijk geagiteerd is door deze bijwerkingen, gaat ze toch regelmatig terug en voegt eraan toe: "Het ongemak is de resultaten zeker waard." De meeste vulstoffen worden gemengd met lidocaïne, een verdovingsmiddel, om de pijn te verminderen, en u kunt uw arts vragen om eerst een actuele verdovende crème aan te brengen. Botox-injecties hebben nog een mogelijke bijwerking: "Mijn eerste keer gaf het me de ergste hoofdpijn die je je maar kunt voorstellen", zegt Kircher. "Maar de daaropvolgende injecties waren lang niet zo erg, en tegen de vierde keer voelde ik bijna niets."

Een ander belangrijk verschil tussen de twee soorten injectables: u ziet onmiddellijk resultaten bij de meeste fillers, terwijl spierverslappers gedurende ongeveer twee weken niet werken. "Eerlijk gezegd is de grootste pijn van Botox dat de planning goed is", zegt Elena Mitchell, 33, die haar voorhoofd een week vóór haar 15e middelbare schoolreünie had geïnjecteerd. "Het duurde 12 dagen voordat de rimpels volledig waren verzacht. Uiteindelijk vond ik de resultaten geweldig. Maar als ik het opnieuw moest doen, had ik het drie weken voor het evenement gepland."

Neem ook het begrip 'lunchprocedure' met een korreltje zout. Ja, je bent binnen 20 minuten in en uit het kantoor van de dokter, maar "je kunt zeker zien dat je iets hebt gedaan - ik krijg rode bultjes en zwart-blauwe vlekken op de injectieplaatsen die een lange tijd duren paar uur, "zegt Lowden. Dus misschien wilt u uw afspraak voor het einde van de dag boeken.

Hoe u de best mogelijke resultaten krijgt

In het grote schema van dingen is een beetje roodheid en blauwe plekken geen biggie (hallo, concealer). Maar er kunnen meer ernstige complicaties optreden wanneer injecties niet goed worden gedaan, en daarom moet u - en ik kan dit niet genoeg benadrukken - naar een door de raad gecertificeerde arts gaan. Als je dat doet, zijn de kansen dat er iets misgaat bijna nul. RealSelf.com, een site voor consumentenrecensies en -informatie voor cosmetische ingrepen, peilt zijn publiek regelmatig naar de beoordeling "de moeite waard" van een bepaalde procedure. Botox heeft een 93% "moeite waard" rating en Restylane is zelfs hoger, op 97 procent. Maar wanneer de site rekening houdt met vrouwen die niet naar een board-gecertificeerde arts zijn gegaan, dalen die aantallen respectievelijk tot 66 procent en 61 procent. Meestal krijgt u ook een grondiger overleg met een door de raad gecertificeerde arts - een cruciale stap in het injectables-proces. (Raadpleeg onze onderstaande checklist voor meer informatie over wat u nog meer moet doen.)

Hoeveel kan er misgaan met een onervaren arts? Plenty. Als ze niet diep genoeg in de huid worden geïnjecteerd, kunnen vulstoffen knobbels veroorzaken, waardoor enzyminjecties mogelijk moeten krimpen. De meest verontrustende bijwerking van neurotoxines zoals Botox, volgens een rapport van de FDA, is "gebrek aan beoogde cosmetisch effect." Vertaling: De arts heeft waarschijnlijk te veel geïnjecteerd, waardoor een bevroren gezicht of een overkoepelend voorhoofd is veroorzaakt, of de oplossing niet op de juiste punten heeft geïnjecteerd, wat kan resulteren in hangende oogleden. Laura McLaughlin, accountmanager in Indiana, heeft dit laatste ervaren. De 45-jarige ging naar een plastisch chirurg die haar vriend had aanbevolen om het gebied tussen haar wenkbrauwen glad te maken. Maar 'een verpleegster heeft de Botox toegediend in plaats van de arts', zegt ze. Vijf dagen later zakte haar linkerooglid zo erg dat het bijna haar hele oog bedekte. "Toen ik terugkwam, blies de dokter het af en zei dat ik het moest afwachten. Er was geen verontschuldiging, geen terugbetaling. Ik had veel geld betaald om er slechter uit te zien dan voorheen." Het hangende duurde zes weken, hoewel iopidine-oogdruppels (voorgeschreven door een andere arts) het deksel tussendoor enigszins hielpen optillen.

De feel-good-factor

Net zoals vegen over lipgloss je meteen een sexy gevoel kan geven, kunnen injectables zoete psychologische voordelen hebben. Het tijdschrift Dermatologic Surgery publiceerde een studie die aantoonde dat Botox-patiënten een hoger zelfbeeld in sociale omstandigheden en betere prestaties op het werk melden. Ook dwingend, hoewel een beetje vreemd: toen dezelfde onderzoekers mensen foto's van vóór en na vrouwen toonden die Restylane en Juvéderm hadden gehad, werden de vrouwen gezien als aantrekkelijker, succesvoller in hun relaties, en zelfs als met meer geld na de injectie. "Het is een enorme sfeer- en zelfvertrouwenversterker geweest", zegt Dana Santas, een 39-jarige yogatrainer in Tampa, FL, die Botox en Juvéderm krijgt. "Ik breng minder tijd in de spiegel door mezelf te beoordelen, wat mijn negatieve zelfpraat heeft verminderd."

De meeste patiënten zijn gezonde realisten zoals Dana, maar er bestaan ​​ook extremisten: de filmsterren en Real Housewives die zo geobsedeerd raken door elke lijn uit te roeien dat hun bevroren voorhoofd glanst als een ijsbaan. Maar experts zeggen dat de kansen dat een gezonde, praktische niet-beroemdheid die zo geobsedeerd raakt, vrij klein zijn. Wie is vatbaar? "Als een persoon lichaamsbeeldproblemen heeft, zoals lichaamsdysmorfische stoornis, kan dit een dwangmatige wens veroorzaken om meer behandelingen te krijgen voordat de huidige injecties zijn versleten", zegt David Sarwer, Ph.D., een professor in de psychologie aan de Center for Human Appearance aan de University of Pennsylvania.

Om uw eigen verwachtingen onder controle te houden, moet u weten wat injectables wel en niet kunnen doen. "Patiënten die de meeste voldoening hebben met injecties voelen zich al goed in hun leven - ze hebben gewoon last van een paar koppige lijnen", zegt Sarwer. "Een rode vlag gaat omhoog wanneer een vrouw denkt dat deze procedures haar zullen helpen een promotie te krijgen of haar huwelijk wat pittiger te maken." Injectables zijn ook geen DeLorean die je terug in de tijd kan brengen. "Je kunt niet verwachten dat je 20 jaar opstijgt of hoge jukbeenderen maakt waar je nooit mee moest beginnen, " waarschuwt Tanzi. "Het doel zou moeten zijn om wat, niet alles, van wat je hebt verloren te vervangen."

De beste resultaten zijn inderdaad ondramatisch en bijna onmerkbaar. Niemand zou moeten zeggen: "Hé, heb je iets gedaan?" Van de vrouwen en dermatologen met wie ik sprak, gingen de meest voorkomende opmerkingen na het krijgen van injecties over hun haar of huid, of alleen dat ze er uitgerust en gelukkig uitzagen. Sherry, die Botox en Juvéderm krijgt, zegt dat noch haar vrienden, noch haar man van 18 jaar konden achterhalen waarom ze er beter uitzag: "Iedereen vroeg me gewoon of ik mijn make-up had veranderd." U moet zich echter ook op helemaal geen reacties voorbereiden. "Sommige patiënten krijgen een injectie en denken dat iedereen hen gaat vertellen hoe geweldig ze eruit zien", zegt Sarwer. "Ze zijn teleurgesteld als niemand het merkt."

Redelijke patiënten weten ook dat injectables niet de heilige graal zijn met een vlekkeloze huid. Botox of fillers zullen geen donkere vlekken verwijderen of saaiheid behandelen - twee dingen waarvan sommige onderzoeken hebben aangetoond dat ze ouder zijn dan rimpels. Evenmin mogen ze een solide huidverzorgingsroutine van dagelijkse zonnebrandcrème en nachtelijke anti-agers vervangen.

Dus waar kwam ik terecht op de Botox-vraag? Welnu, ik had een consultatie opgezet met mijn dermatoloog en was klaar om de sprong te wagen toen ik, midden in de rapportage van dit verhaal, ontdekte dat mijn man en ik onze eerste baby verwachten. Aangezien er geen studies zijn die de effecten van injectables op zwangere vrouwen volgen, raden de meeste artsen (inclusief de mijne) hen af ​​tijdens de zwangerschap. Dus voor nu heb ik een andere oplossing gevonden: pony. Mijn stylist gaf me een pony waarvan hij erop stond dat hij goed vijf tot tien jaar duurde. Hij heeft misschien gelijk: toen ik de volgende ochtend mijn koffie kreeg, gaf de barista, die me al lang 'mevrouw' noemde, mijn venti latte met een 'juffrouw'.

* Sommige namen zijn in de loop van de tijd gewijzigd, op verzoek van patiënten wier resultaten sogood zijn, niemand weet dat ze worden neergeschoten.

Image
Getty Images

WILT U HET PROBEREN?

Voordat u een naald uw huid laat raken, moet u ervoor zorgen dat ...

1. Zoek een board-gecertificeerde arts. "U wilt een cosmetisch dermatoloog of plastisch chirurg die jaarlijks honderden injecteerbare procedures uitvoert", zegt cosmetisch dermatoloog Ken Beer, MD Op de site van de American Board of Medical Specialties (www.abms.org) kunt u op naam zoeken om te zien of een arts is gecertificeerd door de American Board of Dermatology of de American Board of Plastic Surgery.

2. Heb een consult. "Het is essentieel", zegt de dermatoloog uit Boston, Ranella Hirsch, MD, die suggereert om op blote gezichten te verschijnen met al je huidproducten op sleeptouw. "Soms is het handig om eerst een aantal krachtige onderwerpen te proberen." Patiënten zeggen ook dat ze een second opinion moeten krijgen. "Ik ben zo blij dat ik twee consulten heb gedaan, omdat de arts met wie ik ging een kleinere hoeveelheid van de injectie gebruikte", zegt Sherry, 44.

3. Deel foto's. Vraag om de voor-en-na-foto's van de arts, vooral van patiënten die in de buurt van uw leeftijd zijn en een huidtype en problemen hebben die vergelijkbaar zijn met die van u. Terwijl je bezig bent, neem je een foto mee van wanneer je het gevoel hebt dat je er op je best uitziet. Dit helpt u en uw arts om op dezelfde pagina te komen over wat u allebei bedoelt met "er jonger uitzien". Wees redelijk: "Als je 50 bent, neem dan een foto mee van toen je 44 was, niet je trouwfoto van 25 jaar geleden", zegt Hirsch.

AFSPRAAK OF GEEN AFSPRAAK?

Pas op voor goedkope injectables!

Juvéderm voor $ 100! 50% korting op Botox! Als u flash-aankopen winkelt, heeft u dergelijke aanbiedingen gezien. Maar elke expert waarmee we spraken, is het ermee eens: koop nooit kortingsinjecties, want negen van de tien keer zijn ze een 'verliesleider'. Vertaling: De arts lokt je in met een goedkope behandeling zodat hij of zij je kan verkopen op duurdere. Het enige veilige koopje is een korting van uw arts: de fabrikanten van neurotoxines en fillers bieden af ​​en toe kortingen aan MD's, die deze besparingen vervolgens doorgeven aan hun patiënten.

MUSCLE RELAXERS vs. DERMAL FILLERS

WAT ZE DOEN

Muscle Relaxers: Neurotoxinen (zoals Botox, Dysport en Xeomin) blokkeren spieren van samentrekken en lijnen veroorzaken. Ze kunnen in het voorhoofd en kraaienpootjes en tussen de wenkbrauwen worden geïnjecteerd. Dermale vullers: de verschillende soorten vullers kunnen rimpels en holtes onder de ogen opvullen, slappe huid optillen en lippen verbeteren. Ze kunnen ook verloren volume vervangen, zoals ingevallen wangen.

HOE VAAK HEB JE HEN NODIG

Muscle Relaxers: Behandelingen worden om de vier maanden aanbevolen. Een klein percentage Botox-patiënten kan immuniteit ontwikkelen en vindt dat het maar een maand duurt. Dat soort weerstand is minder waarschijnlijk bij Xeomin. Dermale vulstoffen: Hyaluronzuur-vulstoffen zoals Juvéderm komen het meest voor en duren zes maanden of langer. Calcium en synthetische formules (zoals Radiesse en Sculptra) kunnen tot twee jaar meegaan.

MELDENDE BIJWERKINGEN

Muscle Relaxers: milde misselijkheid, blauwe plekken op de injectieplaatsen en hoofdpijn komen vaak voor, maar tijdelijk. Dermale vullers: als ze onjuist worden geïnjecteerd, kunnen neurotoxines tijdelijke hangende oogleden of andere gezichtsvervorming veroorzaken. Als de oplossing te oppervlakkig wordt geïnjecteerd, kunt u knobbels ontwikkelen, die meestal na een paar uur verdwijnen. Grotere klontjes kunnen worden geïnjecteerd met een enzym dat ze afvoert.

HOEVEEL ZULLEN ZE U TERUGZETTEN

Muscle Relaxers: ongeveer $ 300 per gebied (bijv. Het voorhoofd telt als één gebied, kraaienpootjes een ander). Huidvullers: $ 400 tot $ 1.000 per gebied. De langer durende vulstoffen zijn hoger in het prijsspectrum.

HOE ERVAN TE ZIJN

Muscle Relaxers: uw arts kan de dosering van de neurotoxinen verdunnen voor een subtieler effect. Huidvullers: Probeer een hyaluronzuurvuller; de resultaten zijn minder dramatisch dan met synthetische stoffen. "Het was een enorme sfeer- en zelfvertrouwenversterker. Ik breng minder tijd in de spiegel door mezelf te beoordelen."