De enige anti-agers die u ooit nodig zult hebben

De enige anti-agers die u ooit nodig zult hebben
Anonim
Met dank aan fabrikanten

We zijn er allemaal geweest: je koopt een gezichtscrème die belooft je huid een decennium terug te kloppen, en merkt dat je hem in de prullenbak gooit als je je realiseert dat het geen squat doet. Met honderden nieuwe anti-verouderingsproducten die elk jaar in de winkels liggen, kan het vinden van de echt hoogwaardige formules verbijsterend zijn. Daarom hebben we top dermatologen ingeschakeld om ons eerlijke feedback te geven over wat uw huid jarenlang zacht, glad en helder zal houden, van de beproefde ingrediënten tot innovatieve doorbraken. "Sommige van deze nieuwere ingrediënten kunnen u vergelijkbare resultaten geven als de gevestigde anti-agers, maar zonder de bijwerkingen", zegt David E. Bank, MD, een assistent-klinisch professor in de dermatologie aan het Columbia Presbyterian Medical Center in New York City. Onthoud dat je geduld moet hebben om een ​​echt verschil in je huid op te merken. "Het kan vier tot zes maanden duren voordat het wordt gebruikt om resultaten te zien van een anti-verouderingsingrediënt", zegt Bank. Maar voel u niet overweldigd, want wat uw zorg ook is, u vindt hier precies wat u nodig hebt.

Image
Image
Met dank aan fabrikanten

RIMPELVECHTERS

Alles van synthetisch slangengif tot echte placenta (blech) is aangeprezen als het volgende grote ding in deze categorie. Maar om vloeiende lijnen en een dikke huid te maken, hebt u ingrediënten nodig die de collageenproductie van uw huid stimuleren of helpen voorkomen dat het afbreekt - of beide.

De gouden normen: retinoïden, waaronder retinol en crèmes op recept-sterkte zoals Retin-A, dragen deze kroon al tientallen jaren. Afgeleid van vitamine A, versnellen deze ingrediënten het natuurlijke peelingproces van uw huid, dat nieuw collageen op gang brengt. Retinoïden op recept kunnen de huid in slechts vier weken verbeteren, terwijl vrij verkrijgbare retinolproducten minstens 12 weken nodig hebben om te werken. Maar retinoïden zijn niet voor iedereen: bij sommige mensen kunnen ze een hoop huidirritaties veroorzaken, waaronder roodheid, droogheid en schilfering. Dit is niet alleen vervelend, maar nieuw onderzoek toont aan dat chronische ontstekingen de veroudering van de huid zelfs kunnen vergroten. Voor een niet-irriterende optie stimuleren peptiden - aminozuren die van nature in de huid voorkomen - ook collageen. Artsen bevelen pentapeptiden (Matrixyl op ingrediëntlabels) en koperpeptiden aan.

Waar ze te vinden: probeer voor Retinol Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Night Moisturizer, $ 19, 99. Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, $ 25, 99, bevat Matrixyl.

Nieuwe doorbraken: weet je hoe we zeiden dat chronische huidontsteking veroudering versnelt? Let op: elke huidcel bevat een eiwit dat reageert wanneer het problemen waarneemt, zoals UV-stralen, vervuiling en andere agressors die op de loer liggen in onze omgeving. Wanneer dit eiwit reageert, veroorzaakt het een ontsteking die collageen afbreekt. Dus tenzij je in een ondergrondse bunker woont, is de kans groot dat je huidcellen in een frequente staat van reactieve razernij verkeren, zelfs als je op zonnebrandcrème gaat liggen. Maar een nieuw ingrediënt met de naam Hexinol kan dat allemaal veranderen: "Het kan werken als een tandwiel in het wiel van ontsteking en de collageenschade stoppen voordat het optreedt", zegt Bank. In onderzoeken gesponsord door RoC Skincare, die gebruik maakt van ingre dient, vertoonde 87 procent van de mensen die een Hexinol-crème gebruiken na 16 weken verbetering in rimpels onder de ogen. Experts zeggen dat je een Hexinol-crème kunt en moet gebruiken in combinatie met andere anti-verouderingsproducten. "U kunt retinol gebruiken met minder irritatie", zegt Julie Karen, MD, een assistent-klinisch hoogleraar dermatologie aan het Langone Medical Center van de New York University.

Een andere nieuwe rimpelbreker is Rhamnose, een plantensuiker die - in een ironische draai - de verouderingseffecten van suiker op de huid bestrijdt. Blijkt dat wanneer je lichaam suiker verteert, het collageen-vernietigende moleculen in je bloedbaan creëert. Dit proces staat bekend als glycatie. Maar twee recente studies hebben aangetoond dat Rhamnose in staat is om te voorkomen dat glycatie de huidcellen beschadigt en tegelijkertijd nieuw collageen activeert. "Wat indrukwekkend is, is dat Rhamnose kan doordringen in de moeilijk bereikbare tweede laag van de huid, dus het beïnvloedt meer verandering dieper naar beneden", zegt Emmy Graber, MD, een universitair docent dermatologie aan de Boston University School of Medicine. "Retinol is een moeilijke handeling om te volgen, maar dit kan in de buurt komen en minder irritant zijn."

Waar ze te vinden: Hexinol is exclusief voor RoC Skincare; probeer RoC Multi Correxion 5 in 1 Daily Moisturizer met SPF 30, $ 28, 99. Voor Rhamnose, probeer Vichy LiftActiv Night Cream, $ 50. (25 lezers zullen het winnen; Vul hier in!)

Image
Met dank aan fabrikanten

HUIDVERLICHTERS EN SPOTFADERS

Het aanpakken van zonnevlekken of melasma (donkere vlekken die op het voorhoofd, wangen of bovenlip verschijnen) is lastig. Beide problemen zijn moeilijk te verwijderen en kunnen in een oogwenk terugkomen. Ze worden veroorzaakt door een toename van de melanineproductie, waardoor pigmentproducerende huidcellen overdrive worden. Vrouwen die Aziatisch zijn of een olijfkleurige tot donkere huid hebben, zijn meestal het meest vatbaar.

De gouden normen: jarenlang was het bleekmiddel hydroquinone de meest populaire behandeling, en een aantal dermatologen staan ​​er nog steeds bij. Maar het ingrediënt is in veel landen verboden, en na een onderzoek suggereerde een mogelijk verband met kanker, vrouwen gingen op zoek naar zorgeloze alternatieven. Een van de beste, zegt docs, is vitamine C. Het is bewezen dat het de huidtint egaliseert - voor de meest effectieve vorm, "zoek naar L-ascorbinezuur of ascorbylglucoside op het ingrediëntenetiket; camu camu-extract is ook rijk aan vitamine C Kies een product in een pompfles om het ingrediënt stabiel te houden ', zegt Karen.

Waar het te vinden: probeer voor vitamine C Peter Thomas Roth Camu Camu Power C x 30 Vitamine C Brightening Serum, $ 85, of L'Oréal Paris Youth Code Dark Spot Correcting & Illumating Serum Corrector, $ 24.99.

Nieuwe doorbraken: terwijl veel ophelderende ingrediënten werken op slechts één deel van de kettingreactie die leidt tot vlekken en melasma, richt een nieuw complex, MelaPlex, zich op alle fasen van het probleem. Het heeft vier actieve ingrediënten: de ene remt het enzym dat de melanineproductie in gang zet, de andere voorkomt dat melanine-voorlopers in pigmentproducerende cellen terechtkomen, een derde helpt pigmentatie te stoppen en de vierde helpt door zonlicht veroorzaakte schade te voorkomen. "Samen bieden deze componenten een meerzijdige aanpak om de pigmentproductie te remmen, " merkt Karen op. En hoewel sommige gebruikers van MelaPlex-producten aanvankelijk brand en droogte melden, lijkt dit na ongeveer een maand gebruik af te nemen. "Het is niet zo krachtig als hydrochinon op recept, maar bij langdurig gebruik van dit ingrediënt en dagelijkse zonnebrandbescherming met een breed spectrum, zie je een egale huid en minder zonnevlekken, zonder de veiligheid", zegt Karen.

Waar het te vinden: Neocutis Perle Skin Brightening Cream, $ 105, bevat MelaPlex en bevat geen hydrochinon.

Image
Met dank aan fabrikanten

ANTIOXYDANTIA

Denk aan antioxidanten als het supersterke schild van Captain America voor je huid. Deze ingrediënten, die meestal afkomstig zijn van fruit, groenten, planten en thee, helpen voorkomen dat vrije radicalen - DNA-vernietigende moleculen voortgebracht door UV-stralen en vervuiling - uw huidcellen binnendringen en beschadigen. De meeste antioxidanten kunnen schade die al is aangericht niet herstellen (hoewel vitamine C en E uitzonderingen zijn), maar ze zijn essentieel voor elk huidtype om gezonde cellen te beschermen en te behouden.

De gouden normen: praktisch elk serum en elke vochtinbrengende crème bevat tegenwoordig een soort antioxidant, maar de formule speelt een grote rol in hoe effectief het is. De meeste derms zijn het erover eens dat, om waar voor je geld te krijgen, "het het beste is om voor een serum te kiezen, wat een hogere concentratie antioxidanten mogelijk maakt en helpt ze beter in de huid op te nemen", zegt Bank. Enkele van de krachtigste antioxidanten zijn vitamine C en E (die, net als een superheldenduo, nog krachtiger zijn wanneer ze samen worden gebruikt), koffiebessen, ferulazuur en groene thee.

Waar ze te vinden: SkinCeuticals CE Ferulic serum, $ 153, bevat ferulinezuur. Filosofie Wanneer Hope Is Genoeg Facial Firming Serum, $ 45, heeft vitamine C en E.

Nieuwe doorbraken: Sansho-extract, dat afkomstig is van een Japans peperkruid, gaat nog een stap verder met het bestrijden van vrije radicalen. Het ingrediënt is niet alleen een supersterke antioxidant, "het kan de natuurlijke afweer van je lichaam tegen vrije radicalen stimuleren", zegt Karen. Met andere woorden, sansho-extract helpt uw ​​huid zichzelf beter te beschermen voordat het een antioxidant nodig heeft om te helpen. Graber geeft toe dat ze graag meer klinische testen van het ingrediënt zou willen zien voordat ze het een held noemt, "dus tot die tijd zou ik het aanbevelen naast andere antioxidanten, " zegt ze.

Waar het te vinden: Sansho-extract is momenteel exclusief voor Shiseido — probeer de Future Solution LX Total Protective Emulsion, $ 240.

Gerelateerde video: 4 manieren om je nu jonger te voelen