The Hard Stuff: "Ik ben geobsedeerd door mijn leeftijd!

The Hard Stuff: "Ik ben geobsedeerd door mijn leeftijd!
Anonim

Ik heb twee dochters, leeftijd 4 en 1. Sinds mijn tweede kind werd geboren, heb ik de lijnen en rimpels op mijn gezicht opgemerkt en voel ik dat ik er oud uitzie. Ook ben ik als een 40-jarige moeder van kleuters in de minderheid. Als gevolg daarvan ben ik geobsedeerd door mijn leeftijd, maar ik word geïrriteerd door mezelf omdat ik daarover blijf. Ik heb een aantal positieve dingen met deze gevoelens gedaan, zoals het zorgen voor mijn uiterlijk en gezondheid (ik heb onlangs 21 pond verloren). Maar ik denk ook aan cosmetische chirurgie en vraag me af of dat ongezond is. Help me alsjeblieft te stoppen met me op mijn leeftijd te concentreren en mijn leven vreugdevol te leven! EA, 43, New Haven, CT

Lam! Maak je geen zorgen en raak niet geïrriteerd door jezelf. Zoals elke laatste vrouw in deze grote natie, leef je in een cultuur die geobsedeerd is door de jeugd. En niet alleen met de jeugd, maar met altijd zo jong mogelijk uitzien, zelfs met een baby thuis. Het helpt niet dat 40-jarige moeders van beroemdheden er nooit slap, bekleed of gewoon uitgeput uitzien. Natuurlijk vergeten we dat ze niet op deze manier kunnen kijken zonder een falanx van kindermeisjes, koks, schoonmaaksters, trainers en yogini's.

Image

Wat cosmetische chirurgie betreft, ik denk niet dat het per se 'ongezond' is, maar het is iets dat je zelf moet beslissen. We zijn meestal zo gefocust op de resultaten dat we vergeten dat alles wat belangrijk is duur, pijnlijk en misschien tijdrovend zal zijn in termen van herstel. Als ik het was (ik ben het, ik ken geen vrouw die zich niet afvraagt ​​over cosmetische chirurgie), zou ik klein beginnen. Probeer een goede schoonheidsspecialiste (gezichtsbeoefenaar) te raadplegen; misschien is een betere verzorging van je huid genoeg. Houd er ook rekening mee dat je dochters grootbrengt. Welke waarden wil je aan hen doorgeven over schoonheid en veroudering? Nogmaals, ik denk niet dat hier een goed of fout antwoord is. Ik zou graag willen zeggen: "Schoonheid is alleen huid diep!" Maar in een cultuur waar schoonheid de belangrijkste vrouwelijke waarde is, is het niet zo eenvoudig om te negeren.

Uiteindelijk heb je gelijk als je wilt stoppen met obsederen over je leeftijd en een vreugdevol leven wilt leiden. Er zijn ontelbare zelfhulpboeken die vertellen hoe dit te doen, maar het komt erop neer: verloofd zijn. Oefening. Veel lachen (gelukkig, er is niets leukers dan dat er kleine kinderen in de buurt zijn). Focus op wat er gaande is in de grote wijde wereld. En als je een vergrotende spiegel in de badkamer hebt, ga er dan vanaf! Het grote ironische voordeel om ons te concentreren op het leven in plaats van op ons uiterlijk, is natuurlijk dat we er jonger uitzien. Wie weet?

Bekroonde schrijver Karen Karbo is de auteur van How to Hepburn: Lessons on Living van Kate the Great . Ze is ook een moeder, een schrijfleraar en een paardeneigenaar. Stuur je vragen naar haar op: The Hard Stuff,, 300 W. 57th St., New York, NY 10019 of. Letters kunnen voor de duidelijkheid en lengte worden bewerkt en moeten uw initialen, leeftijd, stad en staat bevatten.