De toekomst van (anti) veroudering

De toekomst van (anti) veroudering
Anonim
Valua Vitaly / istock

Expressielijnen

Image

Oud Denk: we leerden al vroeg dat loensen, fronsen, zelfs glimlachen kan leiden tot expressielijnen. De eerste oplossing, Wrinkle Eradicators, arriveerde in 1889: wat slechts tape was om spieren te trainen om ontspannen te blijven, werd al snel een geheim in Hollywood en werd later omgedoopt tot Frownies. De zelfklevende pads worden nog steeds verkocht ($ 20 voor 144 pads).

Nieuw denk: thuis: actuele spierverslappende crèmes helpen spiercontracties te verminderen, wat leidt tot een subtiele verzachting, zegt cosmetische dermatoloog Fredric Brandt uit New York en Miami. Zoek naar GABA, gevonden in 24.7 Huidverzorging Smoothing Anti-Aging Moisturizer, $ 30; Argireline, in Therapy Systems Line Tox voor lippen, $ 68; en Ameliox, in KaplanMD Perfecting Serum, $ 295.

Bij de dokter: tot nu toe gaat er niets boven Botox. Botulinetoxine wordt in de spier geïnjecteerd om te voorkomen dat deze samentrekt, zodat rimpels niet in de huid kunnen worden geëtst. De soepele resultaten duren maximaal vier maanden.

Future Think: een nieuwe manier om te ontspannen! Reloxin, naar verwachting begin 2009 goedkeuring van de FDA, werkt op dezelfde manier als Botox, maar er wordt gezegd dat het iets sneller in werking treedt (Botox heeft een week nodig om zijn magie te laten werken) en gaat iets langer mee. Bonus: "Een beetje Botox-concurrentie kan leiden tot een prijsdaling", zegt dermatoloog David E. Bank, MD, directeur van het Center for Dermatology, Cosmetic and Laser Surgery in Mount Kisco, NY.

verzakkende

Oude gedachte: decennia lang was onder het mes zowat je enige optie voor het doorzakken van de huid. "We hebben een tijdje zware schillen geprobeerd", zegt Brandt. Ze zouden de huid iets strakker maken, maar hadden twee weken downtime nodig en veroorzaakten hyperpigmentatie, een ongelijkmatige verdonkering van de huid.

Nieuw Denk: thuis: je weet dat overtollige suiker slecht is voor je taille, maar we leren nu dat het ook slecht is voor je huid. Glycatie - wanneer glucose (suiker) zich hecht aan collageen en andere moleculen, waardoor deze afbreken - draagt ​​bij aan verzakking. Actuele producten die gericht zijn op glycatie, zoals Patricia Wexler MD Intensieve 3-in-1 dagcrème SPF 30, $ 42, 50, kunnen helpen een verslappende huid te voorkomen. Peptiden die de collageenproductie verhogen, kunnen ook helpen de stevigheid te behouden. Probeer Esteé Lauder Perfectionist [CP +] Wrinkle Lifting Serum, $ 80.

Op het kantoor van de dokter: "Als je naar jonge gezichten kijkt, zijn ze niet strak en getrokken; ze zijn rond en vol", zegt Bank. Dus dermatologen vullen de huid op door vulstoffen zoals Radiesse, gemaakt van calciumgebaseerde microsferen, in wangen en tussen de neus en mond te injecteren. Ook golven maken: radiofrequente technologie zoals Thermage, die de collageenproductie van top tot teen stimuleert, waardoor een aanscherpend effect op het huidoppervlak ontstaat. Goed nieuws: Thermage is een eenmalige behandeling zonder downtime. Je zult pas vier tot zes maanden later resultaten zien, maar die resultaten kunnen twee of drie jaar duren.

Future Think: Opbeurend nieuws: dermatologen zeggen dat we fillers met dikkere consistenties zullen zien, beter voor het creëren van volume. Binnenkort in de Verenigde Staten: Restylane SubQ en Voluma, twee dikkere vulstoffen die momenteel in Europa worden gebruikt.

Image
Jeff Westbrook

Leeftijd vlekken

Old Think: Out, out, verdomde plek! Hydroquinone (HQ), een actueel wittere huid, staat al 50 jaar centraal. Maar het is niet zonder controverse: sommige vrouwen met donkerdere huidtinten vinden dat het ingrediënt hun huid eigenlijk donkerder maakt, en meest recent vermeldde de FDA het hoofdkantoor als een mogelijke kankerverwekkende stof.

Nieuw denk: thuis: er wordt gezocht naar een zachter, veiliger alternatief voor het hoofdkantoor. Botanicals zoals paddestoelextracten, kojiczuur, moerbeiwortelextract en arbutine (te vinden in cranberryblad) zijn minder effectief dan het hoofdkwartier, maar ze zullen vlekken in de loop van de tijd lichter maken. Probeer Dr. Andrew Weil voor Origins Plantidote Mega-Mushroom Treatment Lotion (met paddestoelextract), $ 30; Lumecin Overnight Brightening Gluco-Protein Treatment (met moerbeiwortelextract ), $ 45; en Euoko W-00 Actief zetmeelwit masker (met arbutine), $ 70.

Bij het kantoor van de dokter: Lasers richten zich op het pigment in de vlek, waardoor het opduikt en uiteindelijk verdwijnt (littekens zijn ongewoon).

Toekomstige gedachte: "Mijn wens is dat iedereen religieus zonnebrandcrème draagt ​​zodat ze in het begin geen bruine vlekken krijgen", zegt Bank. Wat die bestaande plekken betreft: "Ik hoop op een laser die onmiddellijk werkt, zodat je geen korstjes hoeft door te maken", zegt hij.

Fijne lijnen en rimpels

Oud Denk: toen Retina-A tegen acne op de markt kwam in de jaren tachtig, begonnen artsen een onverwachte bijwerking op te merken: minder rimpels. Sindsdien zijn retinoïden (derivaten van vitamine A) een topkeuze in het bestrijden van lijnen en rimpels. Helaas maakt de bijbehorende irritatie en droogte het een moeilijk actueel onderwerp om aan vast te houden.

Nieuw denk: Thuis: Actuele crèmes gemaakt met siliconen- en micadeeltjes vullen rimpels zoals spackle op, tenminste totdat je ze afwast. Probeer Olay Regenerist Filling + Sealing Rimpelbehandeling, $ 20. Voor langdurig gladmaken is retinol, een vrij verkrijgbare retinoïde, krachtiger dan de meeste actuele crèmes, maar minder irriterend dan voorgeschreven retinoïden, dankzij versterkte formules die het molecuul stabiel houden en een langzame time-release functie bieden, legt Bank uit. Probeer L'Oréal Paris Advanced Revitalift Anti-Rimpel Concentraat Klinische actie, $ 17, en Neutrogena Healthy Skin Anti-Rimpel Intensieve Nachtcrème, $ 17. Nog een nieuwe aanpak: ingrediënten combineren die huidondersteunend collageen, zoals peptiden, stimuleren met antioxidanten die de huid beschermen tegen rimpel-inducerende milieuschade. "Tot voor kort konden producten geen nieuwe schade voorkomen tijdens de reparatie", zegt Bank. Probeer iS Clinical Super Serum Advanced, $ 130, met antioxidant vitamine C en collageen-stimulerend koper; en SkinCeuticals Phloretin CF, $ 150, met vitamine C, ferulazuur en collageen-versterkend phloretin, een wortel-schors ingrediënt.

At the Doctor's Office: Injecteerbare vullers vullen rimpels letterlijk in. De meest populaire zijn hyaluronzuurvullers (HA's) zoals Restylane, Perlane en Juvéderm. HA's binden zich met water in de huid om volume te creëren dat zes tot 12 maanden aanhoudt.

Toekomstige gedachte: de combinatie van topische ingrediënten van de krachtpatser om synergetisch te werken, is een trend waarvan Stuart Kaplan, MD, een dermatoloog in Beverly Hills, denkt dat we er meer van zullen zien. "Je huidcrème wordt als een multivitamine", legt hij uit. Volgende in fillers? HA's die ook lidocaïne of novocaïne bevatten, om de ouch-factor te beperken - een veel voorkomende klacht van die injecteerbare vulstoffen.

cellulite

Oud Denk: we hebben elke truc geprobeerd, van het voeren van anticellulitis-diëten tot het aanbrengen van Preparaat H, maar die kuiltjes zijn moeilijk te behandelen. Zelfs liposuctie kon die vervelende vetcellen niet opsluiten tussen de vezelbanden die het weefsel van de huid verbinden. Mechanische massagebehandelingen zoals Endermologie werken maar vereisen regelmatig onderhoud.

Nieuw denk: thuis: Circulatieverhogende ingrediënten zoals cafeïne kunnen het vasthouden van water tijdelijk verminderen, waardoor cellulitis minder prominent wordt. "Ingrediënten die de bovenste laag van de huid mollig maken en verstevigen, kunnen ook het uiterlijk van cellulitis verminderen", zegt Kaplan. Probeer Orlane Slimming Contouring System, $ 150 of Bliss fatgirlslim, $ 29.

At the Doctor's Office: Nieuwe behandelingen zoals VelaShape en SmoothShapes combineren radiofrequentietechnologie en lasers om de huid strakker te maken en vet af te breken, waardoor het uiterlijk van cellulitis wordt verminderd.

Toekomstige gedachte: het blijkt dat gladstrijken van cellulitis een onverwachte bijwerking is van de huidverstrakking Thermage, dus een cellulitispecifieke versie zou de volgende kunnen zijn. Bank zegt ook dat ultrasone technologie, alleen beschikbaar in Europa, er veelbelovend uitziet.

Image
Jeff Westbrook

Acne

Oude denkwijze: geneesmiddelen op recept Retin-A en Accutane waren de vroege helden in ernstige acne-zorg. Maar thuisproducten zijn ontworpen voor de tienerhuid - te hard en te droog voor volwassenen.

Nieuw denk: thuis: Salicylzuur is nog steeds het beste, zegt Brandt. Maar voeg retinol toe en je krijgt ook wat anti-aging hulp. Er zijn ook behandelingen gericht op de volwassen huid, met vochtinbrengende crèmes en natuurlijke ontstekingsremmers. Probeer Murad Moisturizing Acne Treatment Gel, $ 43, met salicylzuur, retinol en kamille-extract.

At the Doctor's Office: Isolaz combineert een zuigachtig apparaat om de poriën diep te reinigen en een intens gepulseerde lichtlaser om acne-veroorzakende bacteriën te doden. Atralin Gel, een nieuw actueel retinol, is minder irriterend dankzij de toevoeging van vochtinbrengende en bevochtigende stoffen. En Solodyn tabletten met verlengde afgifte, een nieuw oraal medicijn, heeft geen van de misselijkmakende bijwerkingen van eerder gebruikte antibiotica

Future Think: Brandt speculeert dat we nieuwe antibacteriële lasers zullen zien en minder irritante vormen van actuele retinoïnezuren zullen blijven zien.

Dunner wordende lippen

Oud Denk: lippen laten lijken met lipvoering was onze enige hoop tot in de vroege jaren '80, toen collageeninjecties van runderen op het toneel verschenen. Maar de resultaten duurden hoogstens twee tot drie maanden - en veel mensen waren er allergisch voor. Rond 2002 werden menselijke collageeninjecties geïntroduceerd (dankzij bio-engineering). Geen allergische reacties meer, maar de levensduur was nog steeds een probleem. We zagen ook een heleboel actuele lip plumpers die lippen opzwellen met irriterende ingrediënten - auw!

Nieuw denk: thuis: een nieuwe reden om te glimlachen? Topische behandelingen verdwijnen van pijnlijke molligheid en gaan naar een anti-aging aanpak. Peptidetechnologie, antioxidanten en actuele hyaluronzuren kunnen rimpels in de lip gladmaken en na verloop van tijd iets molliger maken. Probeer Blistex Deep Renewal, $ 3 en Nivea A Kiss of Rejuvenation Anti-Aging Lip Care, $ 4, beide met antioxidant CoQ10. Probeer ook Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Lip, $ 30, met peptiden.

Op het kantoor van de dokter: HA's gingen verder waar collageen tekortschoot - zes tot 12 maanden zonder risico op allergische reacties. Studies suggereren zelfs dat HA's je eigen collageen kunnen aanmoedigen om op de lange termijn te groeien. Maar het laatste nieuws brengt ons terug naar injecteerbaar collageen: Evolence, een nieuwe natuurlijke (varkens) collageenvuller, is superieur aan eerdere vormen. Het is niet-allergeen en gaat net zo lang mee als HA, maar veroorzaakt veel minder zwelling en blauwe plekken.

Future Think: "Fillers zullen het veld blijven domineren", zegt Brandt. Johnson & Johnson, makers van Evolence, hebben al Evolence Breeze - een fijnere versie, nog beter voor lippen - in ontwikkeling.

Donkere cirkels

Old Think: Concealer was jarenlang je beste gok. Crèmes onder de ogen die vitamine K bevatten, waren veelbelovend door verwijde bloedvaten te vernauwen (die het schaduweffect veroorzaken), maar de vitamine bleek onstabiel en moeilijk topisch te leveren.

Nieuw denk: thuis: de eerste verdedigingslinie is om de huid rond de ogen opnieuw te vullen. Naarmate we ouder worden, verliezen we het vet onder de ogen, waardoor verwijde bloedvaten er prominenter uitzien. Retinol en andere peptiden maken de huid dikker. Brandt voegt eraan toe dat crèmes met cafeïne kunnen helpen om verwijde bloedvaten te krimpen. Probeer Dr. Brandt Skincare r3p Eye, $ 80 of Lancôme High Résolution Collaser-5X Eye Serum, $ 59. Nog een goed idee: stabielere vormen van vitamine K worden gecombineerd met nieuwe toedieningssystemen om het beter te laten doordringen. Probeer Auriderm Illume Eye Creme, $ 50. Op het kantoor van de dokter: nogmaals, het is de redding. HA's zoals Perlane en Restylane vullen de holte onder het oog op. De bloedvaten kunnen ook worden verzegeld met lasers zoals de Vbeam. Ten slotte heeft Thermage onlangs een handapparaat geïntroduceerd om collageen rond de ogen te versterken, aan te spannen en te stimuleren, waardoor het gebied voller wordt.

Future Think: Bank vermoedt dat we één machine zullen zien die het werk van lasers en radiofrequentie zou doen - bloedvaten zappen, de huid strakker maken en collageen stimuleren - in een enkele behandeling.

Image
Jeff Westbrook

Vergrote poriën

Oude gedachte: we hebben geleerd dat de poriegrootte genetisch bepaald was. (Verdorie!) Vuil, puin en zelfs schade door de zon kunnen de poriën uitrekken. Al tientallen jaren wenden dermatologen zich tot chemische peelings (glycolzuur en salicylzuur) om poriën te ontstoppen. Ze hebben ook de anti-acne medicatie Accutane voorgeschreven, die de poriën krimpt door de olieklieren te verminderen, maar controverse over de veiligheid van het medicijn (het is gekoppeld aan aangeboren afwijkingen, depressie en zelfmoord) heeft dat vandaag een minder populaire optie gemaakt.

Nieuw denk: thuis: nieuwe leveringssystemen voor salicylzuur helpen het dieper in de poriën te dringen. Probeer Avon Anew Rejuvenate Night Revitalizing Cream, $ 32. Producten met peptidetechnologie versterken de huid rond de poriën zodat ze niet permanent worden uitgerekt. Probeer DDF Wrinkle Resist Plus Pore Minimizer, $ 85, een serum dat ook vitamine B3 bevat, waarvan wordt gezegd dat het de celvernieuwing en lichtreflecterende microdeeltjes verhoogt voor een onmiddellijke oplossing.

Bij de dokter: chemische schillen staan ​​nog steeds op nummer één. Maar Bank heeft ook een vermindering van de poriegrootte gezien van Photodynamische Therapie, een acnebehandeling waarbij een antibiotische zalf op de huid wordt aangebracht en wordt versneld met een lichtbron. Brandt gebruikt ook niet-ablatieve lasers (lasers die het huidoppervlak niet zichtbaar verstoren) om de huid rondom de poriën strakker te maken.

Future Think: Artsen hopen op een veiligere orale medicatie. "Als er een manier was om Accutane aan te passen om voordelen te krijgen zonder de twijfelachtige bijwerkingen, zou dat fenomenaal zijn", zegt Bank.