De beste trucs voor witte tanden van de profs

De beste trucs voor witte tanden van de profs
Anonim
Katja Cho

1. Als het vlekken op je shirt maakt, zal het vlekken op je tanden maken
Tandartsen gebruiken dit als vuistregel, zegt Keith Arbeitman, DDS van het in NYC gevestigde Arbeitman en Shein. Als u zich zorgen maakt over het kleuren van uw tanden, vermijd dan rode wijn, donkere dranken, zwarte thee, sojasaus, balsamico-azijn en donkere bessen. Maar merk op dat het niet alleen gaat om het pigment van je eten of drinken - ook zuurgraad speelt een rol. "Het zuur in witte wijn is zeer efficiënt bij het oplossen van tandplak op je tanden, waardoor de snack na dat glas wijn diep in je tanden kan dringen", waarschuwt Arbeitman.

Image

2. Kauw knapperige snacks
"Over het algemeen schurende, mild kleurrijke voedingsmiddelen, zoals selderij en wortelen of zelfs knapperige noten en sesamzaadjes - niets met donkere pigmenten - helpen plaque op natuurlijke wijze te verwijderen en kunnen het uiterlijk van uw tanden verlichten, " legt Arbeitman uit. "Omdat je de zuurconcentratie niet kunt regelen wanneer je een thuismengsel maakt, zou ik niet aanraden deze techniek meer dan een of twee keer per jaar te gebruiken."

3. Kauw suikervrije kauwgom
Nancy M. Rosen, DMD suggereert kauwgom zonder suiker te kauwen. "Wanneer je kauwgom kauwt, produceer je speeksel en speeksel helpt vlekken te verminderen terwijl het rond je tanden beweegt", adviseert Rosen.

4. Draag een bleekpen
Investeer in een tandenbleekpen en bewaar deze in uw tas. "Ga snel naar het damestoilet en verf op de gel - het verwijdert nieuwe vlekken bij contact en lost dan snel van je tanden op, " moedigt Arbeitman aan. Hij beveelt de Zoom Whitening-pen van Phillips aan.

5. Probeer "olie trekken"
Combineer een lepel kokosolie met water en spoel af. Hoewel een aantal beroemdheden in deze methode geloven - waaronder Gwyneth Paltrow - merkt Arbeitman op dat olietrekken veilig lijkt, maar niet daadwerkelijk is getest. "Het probleem met deze methode is dat je de olie gedurende een week ongeveer 20 minuten per dag rond je mond moet spoelen om effectief vlekken op je tanden op te lossen, " legt Arbeitman uit. "Om whitening-resultaten te zien, moet je echt gedisciplineerd zijn om het consequent te doen."


6. Drink water, wacht 30 minuten
Nadat je iets hebt gebruikt dat vlekken geeft, drink je water of slik je water zodat je speeksel niet donker blijft, vertelt Rosen. "En wacht dan 30 minuten voordat u uw tanden poetst - als u niet wacht, poetst u uw tanden met het zuur van de drank, waardoor tanden gevoeliger worden voor slijtage, verval en vlekken."

7. Pluk deze bes
Aardbeien bevatten appelzuur, een natuurlijk voorkomend tandbleekmiddel. Kies voor de rode bessen voor een extra dosis bleekkracht bij uw maaltijd of snack.

8. Maak een bakpoeder en waterstofperoxidepasta
Het is de oudste doe-het-zelf-remedie in het boek - zowel Rosen als Arbeitman bevelen het aan. "Als je echt wilt beginnen met dingen, gebruik je deze pasta drie of vier dagen achter elkaar. Maar daarna zou ik aanraden om het slechts één of twee keer per maand te gebruiken." Voordat u een bulkbatch maakt, een waarschuwing: "Waterstofperoxide is een zeer bijtende oplossing, die de weefsels van uw mond ernstig kan beschadigen. Zuiveringszout is een zeer schurend materiaal. Langdurig gebruik van dit type pasta kan gevoeligheid en zelfs beschadig je glazuur, "zegt Arbeitman.