6 dingen die u onverwacht verouderen

6 dingen die u onverwacht verouderen
Anonim
Getty Images Laat deze dagelijkse gewoontes uw huid niet saboteren. Bekijk galerij 6 foto's
Image
Image
Getty Images Producten in een neerwaartse beweging aanbrengen

We kennen allemaal huidverslapping naarmate het ouder wordt (bedankt, zwaartekracht), en het regelmatig aanbrengen van reinigingsmiddelen en vochtinbrengende crèmes verergert dat. "Door de huid naar beneden te trekken tijdens het wassen van je gezicht of het aanbrengen van een vochtinbrengende crème kunnen rimpels ontstaan, vooral rond de ogen, waar de huid dunner is", zegt Dendy Engelman, MD, een consulterende dermatoloog voor Clearasil. Gelukkig is het een eenvoudige oplossing: gebruik niet alleen je kin en werk naar je voorhoofd, maar gebruik ook een delicate aanraking.

1 van 6
Image
Stocksy.com Nippend aan een rietje

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het slim is om geen donkere vloeistoffen rechtstreeks uit het glas te drinken, maar als het gaat om een ​​gladdere huid, is het beter om ijskoffie te bestellen zonder het rietje. "De plooiende beweging stimuleert lijnen rond de lippen, " zegt Engelman. Wanneer het regelmatig wordt gedaan, belast dat de huid, waardoor glimlachlijnen - die vouwen aan beide zijden van uw lippen - ontstaan ​​of verdiepen.

2 van 6
Image
Met dank aan het bedrijf Slechts enkele minuten buiten zonder zonnebrandcrème doorbrengen

Je hebt het al eerder gehoord, maar het is de moeite waard om te herhalen: het aanbrengen van zonnebrandcrème zou bovenaan je takenlijst moeten staan. Korte, dagelijkse taken, zoals het ophalen van de post, het uitlaten van de hond en het rijden, kunnen tot grote zonneschade leiden als u zichzelf niet beschermt. "Zelfs vijf tot 10 minuten dagelijkse, onbeschermde blootstelling aan de zon kan aanzienlijke schade veroorzaken", zegt Engelman, die waarschuwt voor ernstige gevolgen zoals versnelde tekenen van veroudering en huidkanker. Onze strategie is om over SPF te vegen, zoals Olay Complete Daily Defense All Day Moisturizer met Sunscreen SPF 30 voor een gevoelige huid ($ 13, 99), direct na het poetsen van onze tanden in de ochtend. Op die manier is er geen vergeten.

3 van 6
Image
Met dank aan het bedrijf Overzeese reiniging

Een brandschoon huid voelt prettig aan, maar past niet in een effectieve anti-verouderingsroutine, omdat water en agressieve ingrediënten in sommige reinigingsmiddelen de huid ontdoen van de natuurlijke oliën die het soepel houden. "Als je een droge huid hebt, was je gezicht dan maar één keer 's nachts voordat je serums en nachtcrème aanbrengt, " zegt Engelman. "Als uw huid vettig of in combinatie is, was dan 's morgens en' s avonds met een zacht reinigingsmiddel." Probeer Cetaphil Gentle Skin Cleanser voor een normale tot droge huid ($ 11, 49). Als de jouwe een combinatie of vettig is, houden we van Neutrogena Ultra Gentle Daily Cleanser ($ 8, 99).

4 van 6
Image
Stocksy.com Slouching op het werk

Hoe vaak zie je dat je over je bureau hangt, met de hand onder je kin gestut? Als het antwoord veel is, zijn verminderde rug- en nekpijn niet de enige redenen om rechtop te zitten. "Extreme extensie of buiging van de nek door te leunen op je kin kan de huid daar strekken, wat leidt tot rimpels en doorzakken", zegt Engelman. Langdurig naar beneden kijken tijdens sms'en of lezen kan dezelfde schade veroorzaken of verergeren.

5 van 6
Image
Stocksy.com Sla je trainingen over

Hier is nog een reden om naar de sportschool te gaan: Oefening verbetert de bloedtoevoer naar de huid, waardoor deze er gezond uitziet en aanvoelt. De American Heart Association beveelt ten minste vijf dagen per week minimaal 30 minuten aërobe activiteit van matige intensiteit aan, of 25 minuten krachtige aërobe activiteit ten minste drie dagen per week. "Deze tijden gaan over de algehele gezondheid, die ook kan worden weerspiegeld in de huid", zegt Engelman. “Je kunt een tijdelijke 'gloed' zien na slechts vijf tot 10 minuten matige aerobe activiteit.” Maak geen onderscheid - alles van yoga tot spinning tot dance cardio heeft een positief effect op de huid.

6 van 6 Volgende 18 redenen waarom je heter bent na 35
Image
Advertentie - Lees hieronder verder