5 manieren om een ​​stevigere, jeugdige nek en borst te krijgen

5 manieren om een ​​stevigere, jeugdige nek en borst te krijgen
Anonim
Joshua Pestka

We moeten je zeggen: deze twee gebieden vragen zich af waarom je ze in vredesnaam negeert. Ze zijn delicaat, ze zijn de eerste plaatsen om rimpels en schade door de zon te laten zien, en ze zijn naast uw buren.

Image
Advertentie - Lees verder hieronder 1 Slaap op je rug
Image
Getty Images

Een van de belangrijkste boosdoeners voor rimpels op de borst kan uw sluimerende positie zijn - vooral als u rondborstig bent. "Hoe groter je borsten, hoe groter de kans dat je lijnen op je bovenborst krijgt", legt New Orleans dermatoloog Mary Lupo, MD, een klinisch hoogleraar dermatologie aan de Tulane University School of Medicine, uit. "Als je een dwarsligger bent, vouwen de borsten om en creëren ze vouwen in de huid." Hetzelfde geldt voor rusten op je buik: "Dit kan horizontale banden in je nek accentueren, omdat je kin is opgetrokken", zegt dermatoloog Patricia Wexler, MD, een klinisch hoogleraar dermatologie aan het Mount Sinai Medical Center in New York City. Voor de meest huidvriendelijke sluit-ogen, laat je je hoofd rusten op een kussen gemaakt voor rugbielzen en stop je een ander kussen onder je knieën om te voorkomen dat je 's nachts kantelt.

2 Scrub regelmatig, maar heel voorzichtig
Image
Joshua Pestka

Sommige milde buffing zal de collageenproductie van de huid helpen activeren om uw nek en borst glad en egaal te houden, maar dingen kunnen mislopen als u te agressief bent. "Ik heb patiënten een nacht thuis een peeling op hun borst zien laten liggen en de volgende dag komen met ernstige roodheid en irritatie, zelfs milde brandwonden, van de zuren", zegt Harold Lancer, MD, een Beverly Hills, CA, dermatoloog wiens patiënten Brie Larson zijn. "En wees uiterst voorzichtig met gezichts- of lichaamsreinigingsborstels - als u ze te hard tegen de huid drukt of ze langer dan de aanbevolen tijd gebruikt, kunnen ze krassen veroorzaken." Een veiligere gok is om dagelijks te scrubben met een zachte gezichtsscrub met extra fijne of ronde deeltjes.

Probeer: Lancer the Method: Polish for Sensitive Skin ($ 75) of Simple Skincare Facial Scrub.

3 Overweeg voor extra hulp een Derm te zien
Image
Joshua Pestka

Omdat je al elke ochtend een breedspectrum-SPF op je gezicht aanbrengt (juist?), Neem je een paar seconden extra om nog een grote klodder op je nek en bovenborst te wrijven. "De huid is hier veel dunner dan de huid op je gezicht, dus het is kwetsbaarder voor schade door de zon en huidkanker, " zegt Wexler. "Dit gebied heeft ook minder olieklieren, dus het kan voortijdig verouderen." Om die redenen beveelt Wexler een zonnebrandcrème of vochtinbrengende crème aan met een minimum van SPF 45 (SPF 30 is misschien niet genoeg voor zo'n dunne huid), "en zoek naar een die antioxidanten bevat zoals niacinamide, vitamine C of vitamine E voor extra bescherming ." Wexler houdt van EltaMD UV Clear Broad-Spectrum SPF 46, dat niacinamide bevat. "Het is ook geurvrij en gebruikt alleen fysieke zonnebrandmiddelen, dus het zal de gevoelige of acne-gevoelige huid niet irriteren, " merkt ze op.

Probeer: Elta MD UV Clear breedspectrum SPF 46, $ 32

4 Gebruik een nekcrème
Image
Joshua Pestka

We weten wat u denkt: een heel apart product alleen voor uw nek? Maar het is een goed idee, want hoewel het waar is dat nekcrèmes en gezichtscrèmes in wezen dezelfde anti-agers bevatten, "kunnen je gezichtsproducten te ruw zijn voor dit zeer droge, gevoelige gebied", zegt Lupo. "Nekcrèmes zijn hier speciaal ontworpen voor de dunne huid - net zoals hoe de formules voor body wash en face wash heel verschillend zijn." Wexler beveelt aan er een te kiezen met hyaluronzuur of zeewier om te hydrateren; peptiden om collageen op te bouwen; niacinamide of Niacyl om de huid te versterken en roodheid en bruine vlekken te verminderen; en verstevigende extracten zoals rogge om verslapping tegen te gaan. Lupo's favoriet is Revision Nectifirm ($ 73). "Het is ultra-hydraterende en heeft uitstekende peptiden, plus antioxidant vitamine C om de huid op te helderen, " zegt ze.


Pro-tip: breng je nekcrème aan terwijl je topless bent, zodat je hem helemaal naar je decolleté kunt verspreiden, omdat dit hele gebied wordt blootgesteld aan de elementen.

Probeer: Regenerist Micro-Sculpting Cream, $ 25, 99, dat is ontworpen voor zowel het gezicht als de nek, bevat peptiden, niacinamide en hyaluronzuur. L'oréal Paris Age Perfect Hydra-Nutrition Golden Balm Face / Neck / Chest, $ 19, 99, levert veel vocht zodat de huid er onmiddellijk mollig uitziet.

5 Overweeg voor extra hulp een Derm te zien
Image
Getty Images

Als je nieuwsgierig bent naar meer geavanceerde oplossingen, kan een retinoïdecrème op recept zoals Renova (ongeveer $ 280 voor een tube van 40 gram) de crêpe huid of zonnevlekken na drie maanden verbeteren. Voor snellere resultaten kunnen behandelingen op kantoor - waarvan de meeste elk een uur duren en slechts een beetje roodheid of zwelling veroorzaken - binnen vier tot zes weken werken. Ultherapie maakt gebruik van echografie om losse huid in een tot drie behandelingen te spannen voor een bedrag van $ 1500 tot $ 6000, afhankelijk van de hoeveelheid huid die wordt behandeld. Om zich te ontdoen van bruine vlekken, stellen professionals twee tot vier sessies voor met een fractionele resurfacing-laser ($ 900 tot $ 1.700 elk). En om overtollig vet onder de kin op te lossen, heeft Lupo geweldige resultaten gezien van de injecteerbare Kybella (die begint bij $ 1.200 per behandeling): "Het kan een dubbele kin krimpen na twee tot vier sessies", zegt ze.


Pro-tip: voor een operatievrij alternatief voor een neklift kan een combinatie van Botox- en Voluma-injecties langs uw kaaklijn, die begint bij ongeveer $ 1500, helpen om de losse huid op te trekken.